Chainbox

Grøn Fokus A/S B2B webshop med PIM, Umbraco CMS og Dynamics C5 integration

Baggrund og ønsker til ny b2b webshop

Grøn Fokus er en del af DAGROFA FOODSERVICE A/S og har siden 1999 leveret fødevarer til hotel- og restaurationsbranchen. De er i dag danmarks største leverandør af økologiske fødevarer, og det stiller store krav til den tekniske løsning for selvbetjening, både i forhold til kundeoplevelsen, men lige så vigtigt i forhold til den efterfølgende behandling.

Kravene til den teknisk løsning var todelt. Det skulle dels være meget nemt for Grøn Fokus’ medarbejdere, at oprette og vedligeholde produktdata. Derudover skulle webshoppen gøre det meget nemt at bestille varer, genbestille fra tidligere ordrer, samt dele favoritlister mellem forskellige brugere.

Overgang til ny b2b webshop

Grøn Fokus havde en egen driftet MS Dynamics C5 med alle grundlæggende data om både kunder og produkter. Derudover var det afgørende, at få adgang til den omfattende GS1 fødevaredatabase.

Chainbox installerede sammen med den interne IT afdeling den nye integration, hvorefter både kunde- og produktdata, samt kunde priser mv. frit blev tilgængelig for besøgende i shoppen. Alle funktioner blev færdigtestet i samarbejde med det interne salgsteam og udvalgte kunder.

Det visuelle udtryk på hjemmesiden blev lavet in-house, og alt det tidligere indhold blev overført nemt af Grøn Fokus’ egne medarbejdere.

Chainbox udviklede i samarbejde med Grøn Fokus en række features til at lette brugervenligheden for kunderne.

Features i den nye b2b webshop

Løsningen tager udgangspunkt i vores standard integration til Microsoft Dynamics C5 og Umbraco CMS udvidet med skræddersyet funktionalitet

GS1 Data integration

GS1 er en fødevaredatabase, hvor producenter af fødevarer løbende opretter og vedligeholder de varer, som bl.a. Grøn Fokus sælger. Derfor byggede vi en integration, som automatisk, løbende og mindst 1 gang i timen henter data på både nye og eksisterende produkter.

Integrationen overfører både ingredienser, næringsindhold, info om allergener og billeder, hvor Grøn Fokus ikke selv har sat et ind.

Struktureret proces for håndtering af nye produkter

Vi har brugt Chainbox PIM til at opsætte et skræddersyet produkt livscyklus flow, så hver medarbejder i indkøb / vareoprettelse tydeligt kan se, når der er nye produkter til håndtering hos dem. Herfra kan medarbejderen styre nødvendig berigelse, kategorisering, sortiment afgrænsning og anden nødvendig information.

Kundespecifik afgrænsning af produktsortiment

Grøn Fokus har en lang række produkter, som kun skal kunne købes af udvalgte kunder / kæder. Vi har derfor bygget en effektiv sortiments afgrænsning baseret på eksisterende datapunkter på varen og kunden. Afgrænsningen kan udføres af medarbejderne når der kommer nye scenarier, og løsningen er skalérbar og fleksibel.

Fleksible skæringstidspunkter for ordreafgivelse

Varer i PIM-systemet kan markeres til et bestemt skæringstidspunkt, hvorefter de ikke længere kan bestilles til førstkommende dag.

Dokumentering af sporbarhed

Sporbarhed er afgørende ved salg af fødevarer, og Grøn Fokus havde brug for en teknisk løsning, som gør det muligt for kunden at dokumentere sporbarhed. Vi implementerede en simpel funktion, hvor kunden kan udskrive dokumentet tilhørende en levering, direkte fra shoppens kundeområde, når de er logget ind. Udskriften inkluderer den faktisk leveringsdato, hentet fra ordresystemet.

Nedarvede favoritlister

Grøn Fokus har mange større kæde kunder, som skal genbruge favoritlister på tværs af forskellige afdelinger og butikker. For at gøre det nemt at styre, kan en hjemmeside bruger angives til at være favoritliste administrator. Det giver dem mulighed for, at oprette og tildele favoritlister for bestemte brugere. Når listerne løbende rettes, opdateres de øjeblikkeligt for alle brugere.

 

Læs mere

C5 Webshop med komplet integration til C5

Chainbox Product Information Management

Webshop med Umbraco CMS

Bo Esbjørn
Kontakt
BO ESBJØRN
for mere information
+45 20 68 24 14 bo@chainbox.dk